Tervehdys jokasään ystävät!

 Niin vain kävi, että Eteläpohjalaisen äärisääilmiöistä kiinnostuneiden taival on edennyt siihen pisteeseen, jotta kymmenen vuotta tulee täyteen. Keväällä 2006 pitkän ja synkät talven jälkeen odotukset tulevasta kesästä sekä komeista ukkosista olivat korkealla, jopa niin korkealla, että se johti ajatukseen Eteläpohjalaisten myrskybongaajien kohtaamispaikasta netissä; elettiinhän aikaa jolloin internet alkoi löytyä jo lähes joka kodista.
Aluksi sivut ja toiminta koostuivat lähinnä kuvien ja bongaustarinoiden jakoalustana, mutta hiljalleen sitä suunnattiin myös muulle yleisölle, sääasioista sekä muista taivaanasioista kiinnostuneille ihmisille.

Alunpitäen Yhdysvalloista levinnyt myrskyharrastus lähti Suomessa nopeaan kiitoon oikeastaan vuoden 2009 jälkeen, johtuen ehkä kovien rajuilmojen saamasta mediahuomiosta, sillä kukapa ei esimerkiksi muistaisi heinäkuun lopun Asta-rajuilmaa vuonna 2010. Toki myrskybongausta on täällä kotimaassa harrastettu jo pitkän tovin, mutta vasta viime vuosikymmenellä voisi sen sanoa nousseen koko kansan tietoisuuteen. Harrastajia on monenlaisia, toiset tyytyvät katselemaan ukkosia mökkiterassilta ja toiset taas janoavat jännitystä hakeutumalla toiminnan keskipisteeseen. Yhtälailla  harrastajia kukin.

Taivaan ilmiöt kiinnostavat tänä päivänä yhä useampia, internet täyttyy toinen toistaan hienommista pilvi-, revontuli-, halo-, sumu- ja tähdenlentokuvista. Luonnon ihmeet kiinnostavat monia aikaisempaa enemmän samalla, kun ihmiskunta hiljalleen on vieraantumassa niistä. Niinpä myös myrskybongarit.fi on mukautunut ajan myötä ja on nykyään erikoistunut kaikkiin taivaanilmiöihin, jotka millään tavalla voisivat asiaanperehtymättömääkin kiinnostaa. Pääpainona pidämme kuitenkin edelleen myrskyasiat ja niinpä kesän tullen sivumme sekä twitter täyttyy jälleen myrskyaiheisista jutuista.

Alunpitäen Kauhajoen myrskybongaajiksi ristitty kokonaisuus on muuttunut vuosien varrella ja tulee muuttumaan vastakin; nimittäin parempaan. Joukostamme löytyy niin kuvaajaa, kuskia, bittinikkaria, merenkävijää kuin lentäjääkin jotka kaikki tarjoavat yhdessä vähintäänkin mielenkiintoisen paketin.

Erityiskiitos sinulle, joka jaksat pitää mielenkiintoasi yllä taivaan tapahtumiin!

Hyvää syntymäpäivää toivottaa
Toiminnasta vastaava Joni Rinta-Möykky
nimmari

 

 

 

 

 

 

uusibongauslogo.png

Tutka (dBz) & Salamat

  Tutka

Bongarit twitterissä